Page 16 - Moja POHODA Január 2020
P. 16
ZO SVETA STORMWARE
Pohodové
recepty
Šablóny pre
rýchlejší zápis
záznamov
Pre využitie šablón budete potrebovať
○ Kláves F8 alebo ikonu
○ Povel Previesť na šablónu
○ Povel Upraviť šablóny
Používate často rovnaké typy dokladov? Aby ste
nemuseli neustále vypisovať rovnaké údaje, využite Sviatočná pohoda
šablóny. Vytvoriť si ich môžete takmer vo všetkých
agendách a uvidíte, že zápis záznamov bude vďaka
nim o poznanie rýchlejší. ○ 65 dkg hladkej múky
Na medové perníky budete potrebovať
Ponuku pre šablóny nájdete na štandardnej lište ○ 25 dkg práškového cukru ○ 2 lyžičky perníkového
cez ikonu alebo kláves F8. ○ 10 dkg medu korenia
○ 5 dkg masla ○ 2 lyžičky jedlej sódy
Pomocou povelu Previesť na šablónu môžete založiť ○ 4 lyžice mlieka
novú šablónu z aktuálneho dokladu. Jej názov za- ○ 4 žĺtky (+ 1 vajíčko na
píšte do poľa, ktoré sa objaví v ľavom hornom rohu potretie upečených
perníkov)
formulára. Režim práce so šablónami ukončíte opäť
kliknutím na ikonu pre šablóny alebo klávesom F8.
Povel Upraviť šablóny otvorí zoznam šablón pre
danú agendu. Pri vytváraní novej šablóny vypĺňajte Na doske vypracujeme všetky suroviny do hladkého cesta.
iba tie polia, ktoré chcete mať následne predvyplne- Cesto necháme najlepšie cez noc odležať na chladnejšom
né na novom doklade. Použitie šablóny vykonáte mieste. Na druhý deň cesto rozvaľkáme na asi 0‚5 cm hrubý plát
kliknutím na Vami pridelený názov v ponuke, ktorá a vykrajujeme vybrané tvary. Plech vyložíme papierom na pečenie
sa rozbalí po stlačení klávesu F8. a perníky pečieme na 180 °C dozlatista. Ihneď po vytiahnutí z rúry
bielkovou polevou.
ich potrieme rozšľahaným vajíčkom. Perníky ľubovoľne ozdobíme